menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros túrós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg rétesliszt ( a fele lehet finom liszt is)
10 dkg Ráma margarin
2 dkg élesztő
5 dkg vaníliás cukor
1 tojás
3 dkg cukor

Túró:
50 dkg túró
8 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
3 tojás, csipet só
csokornyi kapor
csipet só a tojásfehérjéhez

Elkészítés:


Az alapanyagokból tésztát készítünk, tepsi méretűre nyújtjuk, megszurkáljuk.
175 C-on félig megsütjük.
A túrót kikeverjük a hozzávalókkal. A fehérjét kemény habbá verve tegyük hozzá!
A félig sült tésztára rásimítjuk, majd 195 C-on tovább sütjük, míg meg nem barnul a teteje.

Kapros túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Banános süti
Banános süti

Tészta: A tésztához a banánt pépesítjük villával, hozzáadjuk a tojást, a vizet, az olajat, a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tészta állaga a piskótához haso...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Házi raffaello golyók
Házi raffaello golyók

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a vajat. Ha teljesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar piskóta tekercs
piskóta tekercs

A 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted. Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Almás pite
Almás pite

A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. az alsó lapot megszórom zsemlyemorzsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk