A piskótához
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek finomliszt
6 ek víz
0,5 csomag sütőpor
+ a töltelék ( lekvár, csokikrém stb)
A 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted.
Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megkenem lekvárral, újra feltekerem és hagyom kihűlni, majd felszeletelem.
A krémhez felforraljuk a tejet a citrom héjával. A tojásárgákat habosra keverjük a cukorral, majd csomómentesen hozzáadom a lisztet. A tej alatt lejjebb vesszük a lángot, és óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd újból kikavarjúk.Belevegyítjük a vaniliát,sütőport, majd felváltva a tejet és a lisztet. A tészta felét kis tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű