2 vöröshagyma
2,5 dkg vaj
1 liter alaplé
1 dl tejszín
1,5 ek liszt
bors, petrezselyemzöld
tálaláshoz: kenyér, sajt
1. Hagymát apró kockákra vágjuk és felhevített vajon üvegesre sütjük, megszórjuk liszttel, átforgatjuk és felöntjük az alaplével.
2. Néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
3. Visszatesszük a tűzre és megszórjuk borssal, felöntjük tejszínnel, hagyjuk kicsit forrni, végül beleszórjuk a petrezselyemzöldet.
4. A tényér aljára pirított kenyérkockát és reszelt sajtot szórunk és rászedjük a levest.
Egy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk; a kolbászt felkarikázzuk. 2. A sonkalevet felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben. Elkészítés 1....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű