20 dkg liszt
2 tojás
0,5 l tej
0,5 dl olaj
csipet só
1. Az összetevőket alaposan összekeverjük, pihentetjük fél órát.
2. Vékonyan beolajozott serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Hogy könnyebb legyen a tészta, kevés szénsavas ásványvizet adunk hozzá.
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, apránként hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, és a vízet, fakanállal összekeverjük, gyúrjuk. A tál tetejére folpackot nyomkodu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát. Mí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű