500 g csirkemáj
100 ml olaj
200 g vörös hagyma
1 púpos tk paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt kömény
2 tk majoranna
1/2 tk bors
1 csapott tk só
1 csapott ek fűszerpaprika
1 ek keményítő
2 dl víz
1 kk őrölt pirospaprika
1 kis paradicsom
1. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. 2. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk.
3. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük.
4. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk.
5. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül főtt burgonyával tálaljuk.
- Összekeverem a pác hozzávalóit, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet, lefedem és sütésig hűtőbe teszem. - Egy kevéske olajon megpirítom a hagymát, majd hozzá adom a reszel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA vega rakott kel töltelékéhez a rizst egy lábasban 2 evőkanál étolajon lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk és közepes lángon készre főzzük. A lencsés-gom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPuhára dinszteljük az apróra vágott hagymát a zsírban, és beletesszük a felkockázott sertéshúst. Körbepörköljük, rászórjuk a pirospaprikát, enyhén megpíritjuk, majd hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy kockát forró sós vízbe szórjuk. 2 perccel víz újraforrása után a tésztát félre húzzuk és lefedve négy percig pihentetjük. A vékony tarja csíkokat kevés olajon megpirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű