50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 ek tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
0,5 dl rum vagy rumaroma
1-1,5 mandulaaroma (zöld)
15 dkg étcsokoládé
1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk.
2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez a mandulaaromát.
3. Egy papírral kibélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a kakaós masszát, majd a tetejére a zöld, mandulásat.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.
5. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Tepsi mérete: kb. 20x30 cm
1. A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 2. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk öt deci tejet 4 dl tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival (beledobhatjuk a hüvelyt is, hogy erősítse az ízt, de ezt majd vegyük ki, mielőtt összekeverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű