menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás chutney


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. extra szűz olívaolaj
1 nagy póréhagyma
fél tk. őrölt fahéj
1 ujj nagyságú friss gyömbér, apróra vágva
fél tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. őrölt szerecsendió
1 nagyobb alma, mag nélkül, felkockázva
40 dkg fagyasztott vörösáfonya
4 ek. almaecet
4 ek. barnacukor
méz
5 ek. víz
2 ek. aszalt cseresznye vagy áfonya
1 ek. dijoni mustár
1 csipetnyi tengeri só
1 csipetnyi őrölt fekete bors

Elkészítés:


Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd szórd bele a póréhagymát. Időnként megkeverve alacsony lángon süsd 5 percig.

Add hozzá a fahéjat, gyömbért és szerecsendiót. Főzd még 1-2 percig.

Add hozzá a többi összetevőt, alapos kevergetés mellett forrald fel az egyveleget.

Ha felforrt, lassú tűzön főzd tovább addig, amíg az áfonyaszemek szétnyílnak, és az alma megpuhul (10-12 perc). Ha túl sűrűnek érzed a masszát, 1-2 evőkanál vízzel higíthatod. Vedd figyelembe, hogy a chutney kihűlve enyhén megszilárdul.

Vedd le a tűztől.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha szükségét érzed, sóval, borssal, juharsziruppal, gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal ízesítheted. Húsok mellé ajánlott.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borleves (Tokaji borból)
Borleves (Tokaji borból)

A mazsolát csészényi borba áztatjuk. A maradék bort lefedve a forrástól számítva negyedórát főzzük a citrom nagyon vékonyan lehámozott sárga héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás pisztráng
Fokhagymás pisztráng

A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májjal töltött csirkemell rolád
Májjal töltött csirkemell rolád

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk