menu

Családireceptkönyv.hu

Csalánleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csalán zsenge levelei és hajtásvégei (/spenót/mángold levél)
1 kis fej hagyma
4 dkg olívaolaj
2 dl növényi tejszín
kb. 40 dkg sárga főzőburgonya (kockázva)
fekete bors, szerecsendió
2-3 nagyobb fokhagyma

1 ek. borsikafű (más néven csombor)

Elkészítés:


A megmosott zsenge leveleket tedd pár percre kb. 1 liter forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal szedd ki, és vágódeszkán vagdosd őket össze.

Vágd apróra a hagymát és az olajon dinszteld meg.

Ha a hagyma kész, add hozzá a kockákra vágott burgonyát és ugyanazzal a vízzel, amiben a csalánt főzted, tedd fel főni. Sóval ízesítsd.

Ha megfőtt a burgonya, kanalazd hozzá a csalánt, és rövid idő alatt rottyantsd össze. Tejszínnel, szerecsendióval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel fűszerezd meg. Végül dolgozd össze az egészet krémesre, robotgép segítségével.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levest reszelt sajttal, apró kisütött bacon darabokkal, vagy reszelt sajttal megszórt teljes kiőrlésű pirítóssal is tálalhatod!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött paprika leves
Töltött paprika leves

A húst összevegyítettem a rizzsel, a tojással, a petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, majd betöltöttem a megtisztított, paprikákba, majd egyenként belemártogatta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sütőtökkrémleves klasszikusan
Sütőtökkrémleves klasszikusan

Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból

A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Borókás őzragu leves gesztenyével és gnocchi-val
Borókás őzragu leves gesztenyével és gnocchi-val

A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott őzhúst, megpirítjuk, majd húslevessel felengedjük (ezt készíthetjük kockából is). Ami...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk