kg sütőtök (hámozva, kimagozva)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 l víz
levesalap
2,5 dl tejszín
ízlés szerint só, bors
Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát.
Ha a hagymák megpirultak, vegyük le a lábast a tűzről. Egy másik fazékban 1 liter lobogó vízbe dobjunk egy leveskockát, rotyogtassuk még 2-3 percig.
Adjuk hozzá a pirított hagymákat, a feldarabolt sütőtököt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Miután a tök megpuhult, botmixerrel pépesítsük a levest, majd öntsük rá a tejszínt, forraljuk tovább 2-3 percig. Pirított tökmaggal vagy vajon átforgatott kenyérkockákkal tálaljuk.
Előkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. 2. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. 3. Amikor a hús félig megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű