kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
4 retek
2 paradicsom
1 fél kígyóuborka
1 fél fej lilahagyma
1 zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj/lenmagolaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
+fűszerek
Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot.
Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra.
Öntet: keverd össze az olajat és a mustárt, hígítsd a fél citrom levével. Tetszőlegesen fűszerezd az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.
Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrd le és még melegen keverd össze az öntettel és a zöldségekkel.
Hagyd kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.
Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet az öntetbe egész citrom leve.
A savanyú káposzta fejet leveleire szedjük, a vastag erezetet levágjuk. A töltelék mennyisége a káposzta fej nagyságától függ. Az uborkát, paprikát, karfiolt, hagymát apróra feld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kockára v. csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 3 ek méz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, majd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször szeleteljük fel laskára a lilahagymát és sózzuk le. Majd a paradicsomot is vágjuk fel közepesen vékony szeletekre, fél szeletekre. Ezt is sózzuk és borsozzuk, de csak óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű