menu

Családireceptkönyv.hu

Mungóbab saláta


Írta:

Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
4 retek
2 paradicsom
1 fél kígyóuborka
1 fél fej lilahagyma
1 zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj/lenmagolaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
+fűszerek

Elkészítés:


Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot.

Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra.

Öntet: keverd össze az olajat és a mustárt, hígítsd a fél citrom levével. Tetszőlegesen fűszerezd az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.

Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrd le és még melegen keverd össze az öntettel és a zöldségekkel.

Hagyd kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet az öntetbe egész citrom leve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Mandarinos rukkola saláta
Mandarinos rukkola saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Töltött savanyú káposzta saláta_Csillagomtól
Töltött savanyú káposzta saláta_Csillagomtól

A savanyú káposzta fejet leveleire szedjük, a vastag erezetet levágjuk. A töltelék mennyisége a káposzta fej nagyságától függ. Az uborkát, paprikát, karfiolt, hagymát apróra feld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Cézár saláta
Cézár saláta

Elkészítése: A kockára v. csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 3 ek méz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, majd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Paradicsom saláta
Paradicsom saláta

Először szeleteljük fel laskára a lilahagymát és sózzuk le. Majd a paradicsomot is vágjuk fel közepesen vékony szeletekre, fél szeletekre. Ezt is sózzuk és borsozzuk, de csak óvato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk