Tésztához:
1 fej karfiol
édesburgonya
Feltét:
friss fűszerek: oregano, kevés só, bors, kakukkfű
feltétek ízlés szerint: csirke, zöldségek, növényi sajt, paradicsomszósz
Főzd puhára az édesburgonyát és a karfiolrózsákat. csöpögtesd le a vizet kicsit, turmixold össze a kettőt.
Sózd és fűszerezd, gyúrd össze, majd nyújtsd ki vékonyra sodrófával. Kend meg paradicsomszósszal. Rakd rá a zöldségeket, húst.
Előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 190°C-on süsd 20 percig.
Turmixoláshoz önthetsz hozzá egy kis vizet is.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűRózsáira szedjük a karfiolt, a nagyobbakat kettévágjuk, leöblítjük, és sós vízben nagyjából félig készre főzzük. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott hag...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű