20 dkg spenót (mosva, szárától megszabadítva)
5-8 dkg medvehagyma
5-8 dkg magliszt (mandula vagy egyéb)
2 egész tojás + 2 a rántottának
maradék sonka (15 dkg)
olaj, só, bors
A spenótot és a hagymát kb él liter sós, forró vízzel öntsd le, forrald pár percig, majd pürésítsd. Ha kell, rakj hozzá még vizet/lisztet. hagyd kihűlni.
A 2 egész tojást üsd mély tálba, sózd, keverd el jól, add hozzá a lisztet és a spenót püréből annyit, hogy viszonylag sűrű palacsintatésztád legyen. Adj hozzá kevés olajat is. Süsd több, kisebb palacsintákká.
A másik két tojást is verd fel 2ek. vízzel és süss több adag, kis rántottákat.
A sonkát vágd apróra, turmixold kevés vízzel, sóval és ízesítsd mustárral.
Állítsd össze, hamburger, vagy normális palacsinta formává!
A recept tésztája kenyérsütőgépben készül: - Program: dagasztóprogram
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztához 2,5 dkg vajat/margarint elmorzsolunk a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássá...
Elkészítési idő: 50 PERC + A TÉS Nehézség: KönnyűElső lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot) Ezután 2 sziliko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű