Tésztához:
1,5 dl étolaj(Vénusz)
1,5 dl víz
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg finom liszt átszitálva
4 db tojás ha kicsi akkor 5 nagyobb
Krém:
24 dkg margarin
6 púpos evőkanál liszt
9 dl meleg tej
30 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg tömlős sajt
10 füstölt tömlős sajt
só
petrezselyem zöld,metélőhagyma
A vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép segítségével a tojásokat hozzákeverem,nokedli állaga legyen a tésztánknak.
Sütött míg a tésztánkat készítjük előmelegítjük 180 fokon ,légkeveréses.
A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat nyomunk,vízzel spriccelem a tésztánkat sütöm 15-20 percig míg megnő a tésztánk és kérget nem kap,ez idő alatt a sütő ajtót TILOS kinyitni.
Utána lejeb veszem 160 fokra 15-20 perces szárítás.
A krémhez a margarint felolvasztom majd hozzáadom a lisztet zsemle színűre pirítom ezután folyamatosan adom hozzá a meleg tejet,közbe keverem,annyit,hogy krém állaga legyen,gázról levéve hozzáadom a reszelt sajtot,tömlős sajtokat, és petrezselymet,metélőhagymát.
A fánkoknak kupakot vágok,és habzsák segítségével töltöm.
Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A maradék zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a friss spenótot. A fetá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHasználjon mixert és keverje vele össze az összes hozzávalót, amíg el nem válik a tészta a tál falától. Osszuk két egyenlő részre és fokpakkba csomagolva tegyük kicsit a hűtőbe....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 1 éjjelre a hűtőbe tesszük. Másnap ceruza vastagságúra kinyújtjuk, hosszúkásra vágjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű