menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
Fél pohár tejföl
2 csapott teáskanál só
Sajt

Elkészítés:


Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot.

A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még lisztet.

Kilisztezett asztalon kb ujjnyi vastagra nyújtjuk (én kicsit talán vékonyabbra)

Egy feles pohárral kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét tojás sárgájával, majd egy csipet sajtot rakunk rá.

180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 20 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti receptben egy pohár tejföl van és az élesztőt csak belemorzsoljuk a tésztába. A változtatások miatt kell egy kevés plusz liszt.

Nagyjából 2 tepsi jön ki ebből az adagból.

Sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti vendégváró falat recept
Húsvéti vendégváró falat recept

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, majd alaposan összekeverjük. Egy tálba mérjük a lisztet és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, m...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Pogácsa - Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. 2. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. 3. Alaposan kidagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Róza
Sajtos, sós rúd
Sajtos, sós rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk. Sütés: 180 fok, al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Fokhagymás pogácsa
Pogácsa - Fokhagymás pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet egy mély tálba tesszük, és a margarinnal összemorzsoljuk. 3. Hozzáadjuk a tojássárgát, az éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk