A szószhoz
4 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 csipet só
feketebors (őrölt)
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
500 g sertéshús
200 g sűrített paradicsom
1 csomag spagetti (száraz)
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vörös lencse könnyen megfől nem kell áztatni, hagymás paprikás alapra téve,annyi vízzel felengedve amennyi ellepi puhára főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, de mindig keveset hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítom,a torzsáját kivágom,lereszelem káposzta reszelőn.Besózóm majd kb.fél óra múlva a felesleges vizet kinyomkodom,és lábosba rakom olajat öntök rá ,nagyon jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű