menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldbab


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rizshez
300 ml rizs
A húsos részhez
2 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
500 g sertés darált hús (sovány)

feketebors (őrölt)
1 púpos mokkáskanál fűszerpaprika
A babhoz
1 kg zöldbab
A tejszínes öntethez
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
300 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A tetejére
400 ml tejföl (20%-os)
A tepsi kikenéséhez
30 g vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


Pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó.
Mikor kissé megpirultak, akkor felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi rizst használtunk. Itt 1 nagy bögrényi rizst használtam, azaz 2 bögre a forró víz kellett (ugyanazzal a bögrével mérve).
Addig forraljuk, közben néha kevergetve, amíg a vizet nagyjából felveszi a rizs, kicsit kásásnak tűnik. Akkor lefedjük egy fedővel várunk fél percet és elzárjuk alatta a gázt. 20 percig így hagyjuk, az alatt megpuhul a rizs. (nem szabad a fedőt levenni róla addig)A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk és picit sós vízben előfőzzük. (Ezt lehet fagyasztottból is, illetve én üvegest használtam, mert csak ezt kaptam most, ezt viszont nem kell előfőzni, így ezt a lépést megspóroltam.
5
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a darált húst, amit addig pirítunk, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá őrölt pirospaprikát, 50 ml vizet, összekeverjük, főzzük kb 10 percig.
Majd a rizzsel összekeverjük.A tepsi aljára tesszük a zöldbab felét, erre öntjük a rizses húst, amit meglocsolunk a tejszínes öntet felével.200 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Amíg a tejföl kicsit elkezd repedezni.

Rakott zöldbab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott spagetti
Rakott spagetti

A tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. A tejfölt a tojásokkal,ételízesítővel,borssal kikeverjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajton sült tojás
Sajton sült tojás

Az adagokat egyenkét készítjük: egy serpenyőben diónyi vajat olvasztunk, majd elfektetünk 2 szelet szalonnát. Közepes tűzre tesszük, és amikor pirulni kezd, megforgatjuk, majd rára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből, 1 ek kacsazsírból lágy tésztát keverünk, amit nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Maffiagolyó" (tészta paradicsomos gombóccal)
"Maffiagolyó" (tészta paradicsomos gombóccal)

A vöröshagymát finom reszelőn egy keverőtálba reszeltem (így sütés közben nem potyog ki). Beletettem a darált húst, tojást, zabpelyhet, zúzott fokhagymát, fűszereztem és alaposan ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk