1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz
1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
a tojások sárgáját elkeverjük a búzadarával+ cukorral az 1 liter tejben megfőzzük . -ha..kihűlt -összedolgozzuk a margarinnal -a tejszint kemény habbá verjük,belereszelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a mandulát az eritrittel kávédarálóban porrá őröljük. Elegyítjük a kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét átválogatjuk, a kukacosakat kidobjuk. A többinek bevagdossuk a héját, és annyi vízben, ami bőven ellepi, kb. 20 perc alatt megfőzzük. Közben a mandulát megtör...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Közepes