5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg vaj/margarin + a formához
30 dkg liszt + a formához
1 csomag sütőpor
1 rúd vanília kikapart belseje/vanília esszencia
10/15 levél citromfű/citrom reszelt héja (elhagyható)
20 dkg friss/fagyasztott málna
15 dkg fehér csokoládé a díszítéshez
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a fehérjehabot. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vanília kikapart belsejét és a nagyon apróra vágott citromfüvet is.
A massza felét a kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, a málnaszemeket belenyomkodjuk, majd a maradék tésztával befedjük.
A forma max. 3/4ig legyen, nehogy sütéskor kifolyjon. 180°C-on 20 percig sütjük, majd 160°C-on 20-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
A langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és amikor kihűlt lecsurgatjuk fehér csokival.
A reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótához szétválasztom a tojásokat, fehérjét nem túl kemény habbá verem, sárgáját kikeverem a cukorral, kakaóval, kevés tojásfehérjével, liszttel és a sütőporral, majd hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKettéválasztjuk tojásokat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 8 dkg porcukorral. Habosra keverjük a margarint, a maradék porcukorral és a vaniliáscukorral. Beledolgozzuk a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű