menu

Családireceptkönyv.hu

grizgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:









Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt elérni.
Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga.
Hozzávalók:
2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz.
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagó tésztát kapunk.
1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk.

grizgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors tojásos karfiol
Gyors tojásos karfiol

1. A karfiolt szedjük rózsáira, és főzzük meg. Ha megfőtt, villával nyomkodva aprítsuk apróra még melegen. 2. A hagymát pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a karfiolt, majd sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ROPOGÓS PETREZSELYMES BURGONYA
ROPOGÓS PETREZSELYMES BURGONYA

A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk (az apró újburgonyát nem szükséges), majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belő...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pillekönnyű krumplifánk
Pillekönnyű krumplifánk

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a cukrot feloldjuk benne, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk. Az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, az élesztős tejjel, a to...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Fűszeres sült csicseriborsó
Fűszeres sült csicseriborsó

1. Előmelegítjük a sütőt. 2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk