35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Tet
A golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk. Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrokat és jól összedolgozzuk. A tejet és az olajat beleöntjük, beleszórjuk a sót, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű