50 dkg sima liszt, 30 dkg margarin (vagy vaj), 1 tojássárgája,
tejföl, só
Töltelék:
25 dkg darált dió,12 dkg porcukor, pici fahéj, kevés tej
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk.
Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc alacsony hőfok (max. 170). Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Elkészítés: A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit össze dolgozzuk és a tepsi hátlapján három lapot sütünk belőle. A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzzük, amikor kihűl hozzá adunk 1 citrom l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy lábast ki kell mosni forró vízzel hogy ne égjen le a tej és bele a tejet tejszínt rizst 2 ek cukrot 1 v.cukrot és néha megkevergetve lassú tűzön főzni tejberizs állagánál folyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű