1/2 kg lapocka
10 dkg húsos füstötl szalonna
3 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál füstös pirospaprika
só, bors.
Szalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig piritom a húst míg kifehéredik és ekkor hozzáadom a fűszereket. Kevés vízzel felöntöm és puhára párolom.
A fűszerreknél én többet raktam bele mint a leírtak, mert szeretjük a fűszeres ételeket. Pl: fokhagymából a fent leírt 5 gerezdet, majd a végén már mikor készen van akkor még teszek hozzá 6-7 gerezdet zúzva, de ezt már nem főzöm, csak érnek az ízek.
Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is . Öntünk alá egy pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt felolvasztom, picit megmelegítem (nem kell forróra hevíteni) A lilahagymát megpucolom, kockákra vágom, majd beleteszem a a zsírba, felöntöm egy pici vízzel, hogy párolódjo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű