menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás virágrolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
350g liszt, 13 g élesztő, fél tk. cukor, fél tk. só, 1 tojás + 1 tojássárgája, 1,5 ek. olaj, 1,5-2 dl tej
Töltelék:
2 ek. ketchup, 1 ek. barbecue szósz, pizza fűszerkeverék,
100 g reszelt sajt, 100 g szeletelt, vé-
kony gépsonka
Kenéshez: 25 g olvasztott vaj
Tetejére:
1 tojássárgája, 1 ek. tej, 1 ek. olaj

Elkészítés:



Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a tojást és tojássárgáját az olajjal simára keverjük.
A lisztet a sóval elkeverjük, beleöntjük a tojásos elegyet, majd a felfuttatott élesztővel jól bedagasszuk.
Lágy tésztát gyúrjunk, de ne ragadjon!
Meleg (25°C-os) helyen 20 percig kelni hagyjuk.
Majd lisztezett deszkán 25 cm hosszú vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, ketchup és barbecue szósz keverékével, megszórjuk Pizza fűszerkeverékkel, rátesszük a vékony sonkát egymás mellé-alá, majd a reszelt sajtot is.
Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd keresztbe sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, egyszerűbb lesz vele utána dolgozni.
A tészta két végéből annyit vágunk le, míg szépen kirajzolódik a csigaforma.
Éles ollóval 1 cm-es karikákat vágunk a közepéig, majd egy éles késsel a tészta aljáig megyünk, de az aljáig teljesen nem vágunk le, hanem 0,5 cm-t meghagyunk, ami összetartja a karikákat.
(Azért ollóval és nem késsel vágunk az elején, mert így lesz csúcsos, nem pedig kerek.)
Az első levágott karika középen marad, a sütőpapíron fekve.
A másodikat jobbra ráhajtjuk, a 3.-at balra, majd a 4.-et megint középre; és így tovább a végéig.
Ha kész, a végeiket kissé kicsúcsosítjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen ismét kelni hagyjuk 40 percig.
Ha megkelt, a tetejét lekenjük a tojássárgás-tejes-olajos keverékkel.
Előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés: Az eredeti recept szerint, a tésztát megkenjük az olvasztott vajjal és csak a reszelt sajtot tesszük rá.
Sütési hőfok /idő / mód: 170°C / 25-30 perc / alul-felül sütés

Pizzás virágrolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sajtos stangli (rétesliszttel)
Sajtos stangli (rétesliszttel)

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben csipet cukorral és liszttel. A lisztet elkeverjük a sóval és a reszelt sajt felével. Majd összegyúrjuk a margarinnal, zsírral, tojássárgá...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri malackák
Szilveszteri malackák

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük. --Egy tálba beletessz...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtos pogácsa (tömlős sajttal)
Sajtos pogácsa (tömlős sajttal)

A hozzávalókat összekeverjük,dagasztjuk,kinyújtjuk és lekenjük olvasztott vajjal majd hajtogatjuk (fel-le-balról jobbra-jobbról balra).Letakarjuk és hagyjuk kelni.Kinyújtjuk,kiszag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Csavart - sörös sajtos rúd
Csavart - sörös sajtos rúd

A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk