A tésztához:
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez:
2 evőkanál tejföl
100 g sajt (reszelt)
2 evőkanál sonka apróra vágva
1 evőkanál szalonna, bacon
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma, lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
Sütőben is megsüthető.
Először elkészítettem a tölteléket. Az almákat mostam, pucoltam, reszeltem és kinyomkodtam, lecukroztam, fahéjjal megszórtam, elkevertem és félretettem. A tésztához az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekevertem, az olajat egy az egyben öntöttem hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. a robotgép dagasztókarjáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű