20dkg vaj,
40dkg liszt.
2 evőkanál tejföl,
só ,
köménymag
1.A lisztben a vajat elmorzslojuk,hozzáadunk egy tojást,kétkanál tefölt, egy csapott teáskanál sót,és jól összegyújuk.
2.A tésztából cipót formálunk, tányérra rakjuk,letakarjuk egy konyharuhával, és két órára
hűtőszekrénybe tesszük, majd nyújtófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
3.Éles késsel ujjnyi széles, és kb. 10cm hosszú csíkokra vágjuk, és felvert tojással megkenjük.
4.Amikor megszárad, újból megkenjük, megszórjuk sóval elkevert köménymaggal, és kisütjük.
Ha valaki nem szereti köménymagot, reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy mákkal szórja meg a rudacskákat
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe. Másnap egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 2 nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az 1 dl tejben megfuttatott élesztőt. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz