Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg búzadara
2 kvk. szódabikarbóna
35 dkg cukor
1 csipet só
2 és 1/2 dl joghurt (natúr,de még jobb a citromos)
3 tojás 1,5
1 citrom
Sziruphoz:
15 dkg cukor
1 és 1/2 dl víz
4 citrom
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk és lisztezünk egy kb. 30x20-as tepsit. A tészta egyszerű. Külön kimérjük a száraz és a nedves hozzávalókat (száraz: liszt, gríz, szódabikarbóna, cukor, só; nedves anyagok: joghurtok, tojások, reszelt citrom héja és átszűrve a levéből is 1-2 evőkanálnyi, ezeket kézi habverővel vegyítjük össze.) Majd a nedves anyagot hozzáöntjük a szárazhoz és fakanállal összedolgozzuk a tésztát. Átöntjük a tepsibe és 45-55 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!
Amíg a süti süldögél, összeforraljuk a citromos szirupot. Ehhez a cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáreszeljük a citromok héját és hozzáadjuk az átszűrt levüket is. Takaréklángon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon és a szirupot 3-4 percig forrásban tartjuk.
Miután a süti megsült kivesszük a sütőből és villával sok helyen megszurkáljuk. Még melegen, anélkül, hogy kivennénk a tepsiből, rákanalazzuk a citromos szirup felét, majd 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk. Ha kihűlt, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell. A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kók...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesTészta: 2 csomag 0,5 kg-os fagyaA krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tej...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű