menu

Családireceptkönyv.hu

Töltelékleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A töltelékhez

2 ek napraforgó olaj
2 g csirkemáj
4 db tojás
4 db zsemle
20 dkg gomba (finomra vágva)
1 kis fej vöröshagyma (lereszelve)
1 tk só
1 tk bors
1 tk majoranna
1 csokor petrezselyem (nagy)

A leveshez

2 ek olívaolaj
2 nagy db sárgarépa (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
4 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
2 kis db cukkini (zsenge, kockára vágva)
4 db paradicsom (kockára vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk.
A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően ledaráljuk. Végül az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Egy nagy fazékban vizet rakunk fel főni. Frissentartó fóliára 3-4 mérőkanálnyi tölteléket rakunk, feltekerjük, két végét összecsavarjuk, aláhajtjuk. Egy alufóliadarabra rakjuk, amivel légmentesen lezárjuk. Megismételjük a többi töltelékkel. Forrásban lévő vízbe rakjuk, újraforrástól számított 30 percig, kis lángon főzzük.
Amíg a töltelék elkészül, megfőzzük a levest. Közepes lángon felhevítjük az olajat, a hagymát meg a répát 6-7 percig főzzük, néha megkeverve. Hozzáadjuk a fokhagymát, amivel 1 percig kevergetjük.
Beleöntjük a cukkinit, felöntjük 2-2,5 l vízzel vagy zöldség alaplével, felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 3 percig főzzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot, amivel további 5 percig főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SAJTOS ZÖLDSÉGKRÉMLEVES CIPÓBAN
SAJTOS ZÖLDSÉGKRÉMLEVES CIPÓBAN

A megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a meghámozott, megmosott burgonyát és leveszöldséget apróra kockázzuk, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és a nagy fazékban...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes zellerkrémleves
Tejszínes zellerkrémleves

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombaleves
Gombaleves

A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros almaleves
Boros almaleves

Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk