(3-4 főre)
A töltelékhez:
1 marék pirított tökmag
1 vöröshagyma
500 g csiperke
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 nagy csokor petrezselyem
2 nagy marék bébispenót
1 marék parmezán
1 nagy ek. ricotta
bors
A besamelhez:
4 dkg vaj
4 dkg liszt
6,5 dl tej
0,5 mokkáskanál szerecsendió
só, fehérbors
Az összeszereléshez:
20 db cannelloni cső
2 marék reszelt parmezán
A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.
A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek.
Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.
A tésztát begyúrjuk, serpenyő átmérőjétől függően 6-8 részre szedjük, kis golyókat formálunk belőle, kerekre kinyújtjuk, egészen vékonyra. Közepére halmozunk egy kis tölteléket és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA burgonyát apró kockára vágom, és sós vízben megfőzöm. Liszthalmot teszek egy nyújtódeszkára, és a már valamennyire kihűlt burgonyát krumplinyomóval a liszt tetejére nyomom. Még s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. Először elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darált húst egy tálba tesszük, majd beízesítjük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket és a fokhagymát finomra aprítva. A s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 35 perc. Elkészítés menete: Kezdésnek tedd fel főni a tésztát enyhén sós vízben. Ezután végy elő egy serpenyőt, olvaszd meg benne a vajat, majd add hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű