menu

Családireceptkönyv.hu

Csoda kifli, sokáig eláll!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg liszt,

16 dkg zsír,

4 tojás sárgája.

kb. 4 dl tejföl

Töltelékhez:

4 tojásfehérje,

2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)

20 dkg cukor,

20 dkg darált mák,vagy dió esetleg más töltelék,

1 csomag vaníliás cukor

A forgatáshoz :

10 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:




A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.

Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.

(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)

Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.

Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.

A tölteléket, úgy készítjük el, hogy a tojásfehérjéket felverjük habnak és a cukros mákot elkeverjük vele, ízesítjük a lekvárral ás a vaníliás cukorral. Kávéskanalanként rakjuk a tészta lapocskákra.

Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).

Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két nagy tepsivel lesz belőle.

Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

A sütőt én akkor gyújtottam csak el, amikor már az első tészta a tepsiben volt. Mire a másik tészta is a tepsibe került, már forró volt a sütő.

Csoda kifli, sokáig eláll!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszcsiga
Kókuszcsiga

A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Túrós lepény, omlós tésztával
Túrós lepény, omlós tésztával

a szárazakat elmorzsoljuk a zsírral, majd bele a tojás, és annyi tej, hogy jól nyújtható tészta legyen. Igyekezzünk gyorsan dolgozni :) 2 részre vágjuk, egyiket kinyújtjuk, zsíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncs szelet szittya módon
Puncs szelet szittya módon

Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Epres - Habos epres pite
Epres - Habos epres pite

1. A margarint a porcukrot habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat meg a lisztet simára keverjük majd 4 tojás felvert habját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk