50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg háztartási keksz apróra tördelve
25 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
4 ek rum aroma kb.
2 ek lekvár/ dzsem lehetóleg sárga barack
2 dl tej
5 dkg mazsola
15 dkg dió (darált
1-csésze meggy befőtt v.fagyasztott is jó ezt lecsöpögtetni félbe vagdosni
1 meggy aroma
Cukor máz :tizdeka por cukor pár csepp meggy aroma s pár csepp langyos viz addig kevergetve amig épp hogy folyós legyen
PLUSSZ HÁROM NÉGY TOJÁSOS VIZES PISKÓTA
Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a rumot, a lekvárt és a meggyet majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet és a darált kekszet a daráltat kicsinyesként ahogy felveszi meg egy negyednyit a meggy aromából is
30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Ezután az egyik piskóta lapot vékonyan meg kenjuk barac lekvárral és a töltelékből teszünk rá kb a felét de lehet harmadolni is és a száritott piskótánkból amit el tördeltünk meg teritjük és rá simitjuk a maradék tölteléket ha harmadoltuk a tölteléket akkor még piskóta s ugy a maradék végül rá tesszük a második piskóta lapot amit szint úgy a töltelék felőli öldalát elótte meg kentünk barac lekvárral vékonyan !!!egy éjszakát érdemes állni hagyni rá téve azt a tepsit amiben sült hogy szépen le nyomódjon a piskóta a töltelékre ,aztán jöhet rá a cukor máz
A
piskótával sem érdemes faxnizni
4-tojást 4 evő kanál cukorral 4 evő kanál vizzel alaposan fel vertem turmix géppel s 4-evő kanál szitált lisztet azt már óvatosan kevertem bele és supi a sütő papiros tepsibe elő melegitett sütőbe kb 15 20 perc sütő függő de legalább negyed óráig nem kinyitni tű próba és kész
érdemes az egyiket ki szárogatni mert igy jó a töltelékhez !!!
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt. A masszához hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejberizsbe belekeverjük a margarint, tojássárgákat, lisztet, citromhéjat és a habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben 200 fokon sütjük kb 40 percig
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk -a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben -bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só -jól összedolgozzuk -kinyújtjuk jó vékon...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű