menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés kókuszkocka főtt krémmel! Ez a kókuszos k


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
2 evőkanál gríz
15 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj

Elkészítés:


Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, kakaóport és a sütőport is hozzákeverjük és újra összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokon sütjük 20-30 percen át. Amíg elkészül megcsináljuk a krémet. A tejet, a cukrot és a grízt, vaníliás cukrot összekeverjük és kis tűzön főzni kezdjük, amíg elkezd sűrűsödni. Belekeverjük a kókuszreszeléket is és még pár percig főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, hogy ne égjen le. Mikor a sütemény kihűlt megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és elsimítjuk a tetején, majd lehűtjük.
Nyomtatás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókifli
Hókifli

Kevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott é...

Elkészítési idő: 1+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
505. Habos fánk
505. Habos fánk

Hozzávalókat összegyúrni. Keleszteni. Vékonyra nyújtani,.tenyérnyi kockákra vágni. Töltelék:cukor, vaníliás cukor, ecet , tojásfehérje, gőz fölött keményre verni. Tölteni,négy sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis túrós lepény
Hamis túrós lepény

tészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás napsugár kalácskák
Almás napsugár kalácskák

Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk