Tészta: hozzávalók
60 dkg sima liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 EK tejföl.
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
1,5 kiló almát megpuculok, lereszelem, teszek bele 5-6 EK kr. cukrot , 2 KK őrölt fahéjat, fél citrom levét, 1 vaníliás cukrot, 4 tojásfehérjét felverve kemény habnak,,, összekeverem és rá rakom a tésztára.
Elsodrom a másik tésztát, rá helyezem az almára, megböködöm villával bekenem tojás sárgajával, picit be csíkozom és előmelegített sütöben sütöm. 200 fokon, majd leveszem 180-ra,,,30 percig sütöttem az én sütőmbe.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat robot géppel fehéredésig keverjük a cukorral, csipet sóval, van.cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük. A gáztepsiben sütjük sütőpapir...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz