kb. 20 db babapiskóta15 deka vaj
3 tojás
15 deka porcukor
5 evőkanál kakaó
1-2 evőkanál rum
2-3 deci tejszín
2 evőkanál cukor
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és tetejére keserű csokoládéöntetet csorgatunk.
A mázat legegyszerűbben úgy készítjük, ha 2 evőkanál kakaót simára keverünk 2 evőkanál cukorral meg egy kevés vízzel, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobunk 2 deka vajat, és addig keverjük, míg a vaj meg nem olvad benne. Csak hidegen, közvetlenül dermedés előtt csorgatjuk a habra, különben a hab megolvad alatta.
A hozzávalókat egy mélyebb tálban alaposan összedolgozzuk, és enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra (vagy inkább vékonyra) nyújtjuk, és kisebb méretű fomákat használva kiszúrogat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24×36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű