egész csirke vagy csirkeaprólék
fejes káposzta (személyenként 10-15 dkg)
1-2 darab zöldpaprikát, paradicsom
2 sárgarépa
pár darab burgonya
vöröshagyma
pirospaprika
só.
Zsírbon sárgára pirítunk egy apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkét vagy csirkeaprólékot, kevés vizet öntünk alá és félig megpároljuk. Ekkor cikkekre vágott fejes káposztát (személyenként 10-15 dkg-ot), felaprított sárgarépát, 1-2 zöldpaprikát, paradicsomot és pár darab kockára vágott burgonyát teszünk hozzá. Annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi, sózzuk, és fedő alatt közepes tűzön puhára pároljuk. Forrás: bidista.com
A füstölt húst kockákra vágjuk és feltesszük főzni. Dobunk hozzá 4 db babérlevelet , amint félig puhára főtt a hús hozzá rakjuk a babot, fel kockázva 5 db krumplit hozzá teszünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A többi hozzávalóval összedolgozzuk a húsmasszát és félretesszük, amíg a levest feltesszük. Felhevített zsira...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Mielőtt elkezdene lepirulni, beledobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Ezzel csak addig pirítjuk, amíg a fokhagyma ill...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz