menu

Családireceptkönyv.hu

Babapiskótás mézes


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 10
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A mézes lapokhoz:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 g vaj
150 g porcukor
2 evőkanál méz - vegyes virág
5 evőkanál 2,8%-os tej
1 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
400 g búzaliszt (BL55)

A töltelékhez:
0.5 L 2,8%-os tej
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 g vaj
200 g porcukor
50 ml rum - barna
1 db vaníliarúd (belseje)

A babapiskótás réteghez:
21 db babapiskóta
400 ml meggylé
2,8%-os tej
rum - barna

Elkészítés:


Elkészítjük a mézes lapokat. A tojást, a vajat, a cukrot, a mézet, a tejet feltesszük főzni és 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, és a sütőporral elkevert lisztet. Ezeket tésztává dolgozzuk. A tésztát elfelezzük, lisztezett deszkán két lapot (kb 30X25 cm-es) nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 C fokon kb. 10-15 perc a sütési idő. Most a tölteléket készítjük el. A tejet a liszttel, és egy vaníliarúd belsejével kis hőfokon, állandó keverés mellett pépesre főzzük - addig kell főznünk, míg pépes lesz, és a lisztes íz elmúlik. Ha kész, hagyjuk kihűlni - akár hűtőbe is tehetjük. A vajat, a porcukorral kihabosítjuk és az előbb lefőzött, kihűlt péppel összekeverjük. Ízlés szerint rummal is ízesíthetjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggylevet, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótákat bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyleves tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét áthúzzuk a csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Figyelem! Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

Babapiskótás mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Hóvirág
Hóvirág

Kevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Czapp Eva
Nagyon csokis édesség,
Nagyon csokis édesség,

Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a masca...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Omlós mákos rudacskák
Omlós mákos rudacskák

1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos pite
Almás-mákos pite

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás-mákos pite Almás-mákos pite recept Almás-mákos pite Beküldve: 2015.12.15. Kategória: A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk