menu

Családireceptkönyv.hu

Afrikai harcsafilé citromos panírban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A halhoz

1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj

A tartármártáshoz

30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)

Elkészítés:


Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.

Afrikai harcsafilé citromos panírban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Garnélás lazac
Garnélás lazac

A garnélát és a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb la...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roston sült keszeg zöldségekkel
Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Vincéné Slavitsek Beatrix Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Roston sült keszeg zöldségekkel

Elkészítése: A keszeget megpucoljuk, belsőségeit és szemeit eltávolítjuk majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük. Aztán összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmari...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tonhalas rakott tészta
Tonhalas rakott tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. (Kb. 15-20 perc) A vöröshagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tonhalat, sót, borsot és felöntjük a főzőtejszínnel. (K...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ruszli
Ruszli

Az alaposan átmosott apróhalat vastagon besózom, 1 hétre hűtőbe teszem (ne izgulj, a hal nem lesz túl sós). 1 hét múlva a halakat sótól hideg vízben többször kiáztatom, majd lecsor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk