2 db tonhalkonzerv
15 dkg orsótészta
10 dkg kukorica
1 kis csomag töltött olívabogyó (elhagyható)
10-15 dkg trappista / parmezán
1 kisdoboz főzőtejszín
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyem
kókuszolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. (Kb. 15-20 perc)
A vöröshagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tonhalat, sót, borsot és felöntjük a főzőtejszínnel. (Kb. 20 perc)
Hőálló edénybe rétegezve rakjuk a tésztát, rá a tonhalas szószt, majd olívabogyót és részelt sajtot, mindezt 2 rétegben.
És még lehet variálni, kiegészíteni hagymával, chilivel, tejszínnel, fehérborral, stb., amihez épp kedvünk van. Először is felteszem a vizet forrni és al dente-re kifőzöm a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőt forrósítsunk fel, és kevés olajon süssük meg aranybarnára a lazacot. A kifőtt tésztát keverjük össze a pestóval és forraljuk össze, majd forgassuk össze olívaolajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLazac gratin fűszerkeverék receptek: 1 – Tejszínes lazac gratinHozzávalók: 200g lazacfilé (friss vagy fagyasztott), 125 ml tej (vegáknak gabonatej), 125 ml főzőtejszín (vegáknak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegtisztított halakat szeletekre vágjuk. 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, s állni hagyjuk 1 órát. Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű