menu

Családireceptkönyv.hu

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez

50 dkg eper
1 dl tej
2 dl habtejszín
fahéj ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint, vagy méz)
1 db vanília (kikapart belseje)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 csepp citromlé (ízlés szerint)

A feltéthez

20 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
3 ek porcukor (vagy méz)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
3 dkg mandulapehely (pirított)

Elkészítés:




Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel. Hűtőbe tesszük és jól behűtjük tálalásig.
A feltéthez a túrót villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Reszelt citromhéjjal és porcukorral alaposan összekeverjük. Két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk belőle, majd meghempergetjük pirított mandulában.

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kínai gombás hús
Kínai gombás hús

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. A hagymát zsiron megpíritjuk. Beletesszük a májat és fehéredésig sütjük. Ezt rátesszük a húsra, megszórjuk gombával, bőven res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Uborkaleves 3 perc alatt
Uborkaleves 3 perc alatt

Folyékony tzatziki. Zseniális. – főznöd sem kell, csak turmixolnod, csak figyelj, ez kell hozzá négy személyre: Mindent egy tálba teszel, és ráküldöd a botmixert. Nem kell a...

Elkészítési idő: 0,1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

összekever

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves elkészítése A szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is, a többit meghámozzuk, az edénybe beleöntjük a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk