5 dkg rizs
3 dl joghurt (natúr)
0.5 db tojássárgája
0.5 csapott ek finomliszt
1 ek menta (csapott, szárított, morzsolt)
1 tk citromlé
1.5 l víz
1 tk só (púpozott)
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.
A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, liszttel, citromlével és a sóval.
Amikor a víz felforrt, félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez.
Hozzákeverjük a mentát is, majd újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
Melegen, vagy ebben a kánikulában természetesen jól behűtve is fogyaszthatjuk.
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leves alapléhez a szükséges hozzávalókat a fűszerek nélkül (zeller, pak choi vagy mángold, lilahagyma, víz) tegyük a turmixgépbe, és jó alaposan dolgoztassuk össze vele, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű