menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás galuska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg gomba
3 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
15 dkg juhtúró
1 dl tej
3 dl tejföl
3 db tojás
50 dkg finomliszt
5 dkg kéksajt (márványsajt)
3 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel, 1 dl tejföllel, 2 ek vízzel, zúzott fokhagymával, majd hozzákeverjük a lisztet és a langyosra hűlt gombát is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Galuskatészta sűrűségű állagot kell kapnunk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, olvasztott vajra szedjük.
A maradék tojást a 2 dl tejföllel és a reszelt sajjtal összekeverjük, és a galuskára öntjük.
Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtos öntetet.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Gombás galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis tészta a hideg napokra
Cukkinis tészta a hideg napokra

A fokhagymát megpirítjuk, felcsíkozzuk (Julienne-re vágjuk) a husit és a cukkinit, és hozzáadjuk. Lassú tűzön fonnyasztjuk össze az egészet, majd fűszerezzük, ezalatt megf...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle. 2. Kb. negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska - OK
Rakott galuska - OK

1.A lisztből és a tojásokból kevés víz hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. 2. Amíg fő a galuska, a hagymát megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
KRUMPLIS LÁNGOS ahogy én készítem
KRUMPLIS LÁNGOS ahogy én készítem

az élesztőt a langyos tejbe felfuttatjuk és a többi anyaggal jól összedolgozzuk majd pihentetjük 20 percig,kiszaggatjuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük tejföllel megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk