350 g sertés rövidkaraj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g füstölt szalonna
1 tk fűszerpaprika (csemege)
2 teáskanál fokhagymakrém
A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A zsiradék nagyobb részét leöntjük.
A visszamaradt zsiradékban a hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
A megsült szeleteket megszórjuk a paprikával, és megkenjük a fokhagymakrémmel.
Ráhelyezzük a szalonnaszeleteteket, és tálaljuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót az olívaolajjal és valamennyi fűszerrel (ételízesítő vagy pizza fûszerkeverék + só + bors) botmixerrel összepépesítjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát felcsíkozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a lila hagymát felaprítjuk, a kolozsvári szalonnát gyufányi darabokra szeleteljük. A szalonnát megpirítjuk, a kisült zsírjában me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű