menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-csípős csirkeszárny


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2-3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny
nagy konzerv sűrített paradicsom (140-150 g-os)
mézes-csípős csirke fűszerkeverék ízlés szerint (én kb a felét használtam el)
só, őrölt chili
2-3 ek méz
cukor

Elkészítés:


A csirkeszárnyakat feldarabljuk, a szárnya hegyét eltesszük levesnek, most csak a húsosabb részekre van szükségünk.
Elkészítjük a pácot: egy tálba összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mézet, a cukrot, a sót, a fűszerkeveréket és az őrölt chilit (ez elhagyható ha gyerek is van a családban). Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat és 1 napra a hűtőbe tesszük pácolódni.
Előmelegített sütőben kb 30 percet lefedve sütjük, majd szépen megpirítjuk.

sütési hőfok: 190°C

Mézes-csípős csirkeszárny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsóka
Ijásznyársak
Ijásznyársak

Hurkapálcára húzzuk a hozzávalókat, a hús egyik oldalára szalonna szelet, a másik oldalára sajt kerüljön.A hagyma szeletektől szaftos lesz és nem szárad ki a hús. A hurkapálca olya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Fűszeres csirkemell
Csirkemell - Fűszeres csirkemell

1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Őzgerinces csirkemell
Őzgerinces csirkemell

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A töltelékhez a tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, r...

Elkészítési idő: 20 perc + 40 pe
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Borsós csirke brassói
Borsós csirke brassói

Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk