1 kg csirkeszárny
nagy konzerv sűrített paradicsom (140-150 g-os)
mézes-csípős csirke fűszerkeverék ízlés szerint (én kb a felét használtam el)
só, őrölt chili
2-3 ek méz
cukor
A csirkeszárnyakat feldarabljuk, a szárnya hegyét eltesszük levesnek, most csak a húsosabb részekre van szükségünk.
Elkészítjük a pácot: egy tálba összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mézet, a cukrot, a sót, a fűszerkeveréket és az őrölt chilit (ez elhagyható ha gyerek is van a családban). Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat és 1 napra a hűtőbe tesszük pácolódni.
Előmelegített sütőben kb 30 percet lefedve sütjük, majd szépen megpirítjuk.
sütési hőfok: 190°C
Hurkapálcára húzzuk a hozzávalókat, a hús egyik oldalára szalonna szelet, a másik oldalára sajt kerüljön.A hagyma szeletektől szaftos lesz és nem szárad ki a hús. A hurkapálca olya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A töltelékhez a tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, r...
Elkészítési idő: 20 perc + 40 pe Nehézség: KönnyűAz apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű