1 db csirkemell filé
1 közepes db póréhagyma
1 db lilahagyma
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
20 dkg gomba
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl víz
5 dkg camembert sajt
200 ml főzőtejszín
Megtisztítjuk a hagymákat, a pórét karikákra vágjuk, a vörös- és lilahagymát pedig félbe, majd szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük tetszésünk szerint. A húst kockákra vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat, majd kiszedjük tányérra. A húst ekkor tesszük a serpenyőbe, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd visszatesszük a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, és kevés vízzel megpároljuk.
Mikor kezd puhulni, hozzáadjuk a gombát, és belemorzsoljuk a camembert sajtot, ekkor újrafűszerezzük. Ha már teljesen puha a hús és a gomba is, hozzáadjuk a tejszínt, és készre főzzük.
Amikor elzárjuk alatta a gázt, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojással és az őrölt szerecsendióval. A pulykamellet úgy szeleteljük, hogy 2 db 2 tenyérny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk. A lilahagymát vékony karikára vágjuk. Kb. 2 ek vajon jól átsütjük - ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény! Ha kész, sózzuk, borsozzuk, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A mézet a citromlével, az olajjal, a mustárral és friss reszelt gyömbérrel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a combokra kenjük. 2 órát álln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű