60 dkg sertés rövidkaraj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 ek napraforgó olaj
3 dkg trappista sajt
3 dkg füstölt sajt
1 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
1 teáskanál medvehagyma pesto
bors ízlés szerint
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet teszünk. Megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk a gombaszeleteket.
Két evőkanálnyi olajon kicsit lepirítjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, a lényeg, hogy folyós maradjon. Felöntjük a tejjel, és besamelmártást főzünk belőle. Hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy a trappistából maradjon a tetejére is. Szerecsendióval, sóval, borssal, medvehagymával ízesítjük. Amikor már majdnem jó (nincs lisztes íze), hozzáadjuk a megtisztított, kevés olajon megfuttatott gombaszeleteket.
Az elkészült sajtmártást a tűzálló tálban lévő karajszeletekre halmozzuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.
160 °C-on addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
1. lépés A csemege szalonnát pici kockákra vágjuk és üvegesre sütjük. 2-3 perc után hozzátesszük a nagyobb kockára vágott erdélyi szalonnát és jól megpirítjuk. 2. lépés Leszűr...
Elkészítési idő: 2,5 öra Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiklopfoltam,sóztam,borsoztam. A főtt tojásokat ketté vágtam,kikapartam a tojássárgákat. A tojássárgákat összekevertem az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű