A cannellonihoz:
25 dkg tehéntúró ( vagy ricotta)
45 dkg spenót (mirelit)
250 g cannelloni
2 db tojás
bazsalikom ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 kávéskanál ételízesítő
A paradicsomszószhoz és a tetejére:
500 g konzerv paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
10 dkg mozzarella (vagy parmezán)
A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással.
Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
Belenyomjuk a fokhagymát.
A spenótos-túrós masszát a canneloni tésztákba töltjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk őket és aláöntünk egy pici vegetás vizet.
A paradicsomszószt ízesítjük (só, bors, cukor), majd befedjük vele a csövecskéket.
A tetejére sajtot teszünk és 30 percig sütjük 170 C fokon.
A pennét sós vízben fogkeményre főzzük. Olívaolajon a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a felkarikázott cukkinit. Sózzuk, jó alaposan borsozzuk, majd kakukkfűvel ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ilyenre daraboljuk a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a pörcöket félretesszük. 2 kanál olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az összetört fokhagymát, a sűrítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegvízben felolvasztom az élesztőt. Hozzáadom a sót, olajat, tejfölt. A lisztet folyamatosan adom hozzá. A kelesztési idő annyi, amíg a feltétet elkészítem. 180 fokon légkeveréss...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű