2 dbteljes kiőrlésű kifli
1 dbtojás
szükség szerint tej
300 gcsirkemáj
ízlés szerint só, bors
snidling vagy újhagyma
Én a knédlihez nem klasszikus, hanem teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit használtam. Ha nincs otthon teljes kiőrlésű, akkor a sima kifli is bátran használható. Ha a kifli öreg, az se baj.
A kifliket felkockázzuk és tálba tesszük. Egy másik tálban egy tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet (én kb. 150 ml tejet adtam hozzá, de nem mértem).
A tojásos öntettel leöntjük a kiflit, elkeverjük és félretesszük. Ezalatt a kiflik felszívják a tojásos-tejes keveréket.
Hozzáadjuk az apróra vágott májat, snidlinget és még egyszer elkeverjük. Ha szeretnénk, még bátran fűszerezhetjük.
A tölteléket egy fólialap közepére kanalazzuk, felcsavarjuk, a széleire csomót kötünk vagy gumival, esetleg zsineggel lezárjuk.
A májas knédlit kb. fél órát főzzük.
A répát megtisztítjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a petrezselyem felével. A hagymát félbevágjuk, vékonyra szeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA muffintepsi mélyedéseit kikenem vajjal. A sajtot lereszeltem. A meghámozott krumplit megmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. Vékony karikákra gyalultam. A megolvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával. 2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répát megpucoljuk, ha vastag, hosszában vágjuk 2-4 részre. Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sütőpapírra tesszük, szorosan egymás mellé. Megloc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz