1 kisebb fej káposzta
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál tejföl vagy joghurt
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál édes mustár
kis citromlé
lehet bele egy kis reszelt alma
A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a salátára. A petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, rászórjuk, jól összekeverjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.
A krumplit és a s.répát megfőzöm sós vízbe, a többi hozzávalót felkockázom, összekeverem a fűszererekkel, tejföllel, majonézzel, és irány a hűtő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát, sót, mustárt egy kerek aljú tálba teszünk. Habverővel keverni kezdjük, de ne túl gyorsan, másodpercenként kb. 2-3-szor, nem olyan gyorsan, mintha habot szeretnénk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük. Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst. Felkockázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeletelem, majd lesózom és állni hagyom, majd kinyomkodom a levét és összekeverem a tejföllel, megszórom petreszelyemmel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű