Családireceptkönyv.hu

Krémes spárgakrémleves, sült spárgából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor spárga
1 póréhagyma
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

Elkészítés:


A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg sóval, borssal. Süsd 200 fokon 20-25 perc alatt puhára, majd turmixold le.

A póréhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés vajon. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a pépesített spárgát. Önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzd tíz percig. Ekkor szép lassan csorgasd hozzá a főzőtejszínt, közben kevergesd. Várd meg, amíg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Krémes spárgakrémleves, sült spárgából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves

1. A karikára vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
erdélyi fejtettbab leves
erdélyi fejtettbab leves

Ha csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben. A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal

Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsírt, pirítsd aranybarnára az apróra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva keverd hozzá a fokhagymát is. A tűzhelyre visszatéve a lábast,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karalábéleves
karalábéleves

A hozzávalókat megpucolom, megmosom és felaprítom. A karalábét és sárgarépát az olajon párolom kb. 15 percig. Ezt követően rászórom a lisztet, megpirítom /staubolom/, majd kevés ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk