menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított csirkemáj almával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:
800 g csirkemáj (szív nélkül)
1 nagy+1 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
6-8 friss bazsalikomlevél
2 szál friss vagy 1/2 kk. szárított majoránna
1 kis csokor petrezselyem
1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
4-5 zsályalevél
50 g füstölt szalonna
800 g krumpli
4 ek. olaj
só, bors
800 g savanykás alma
2 ek. vaj/margarin
4 ek. almapálinka (Calvados)
1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor

Elkészítés:


A májat leöblítjük, lecsepegtetjük, eltávolítjuk az inakat és a hártyákat. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a nagyobbik hagymát vékony karikákra, a közepeset vastagabb gerezdekre szeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, a rozmaring és a zsálya kivételével apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.

2. Először a köretet készítjük el: a krumplit meghámozzuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Mélyebb serpenyőbe/wokba szórjuk, megöntözzük az olajjal, hozzáadjuk a rozmaringot, a hagyma- és fokhagymagerezdeket, és élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, végül fedő nélkül aranybarnára sütjük, melegen tartjuk.

3. Közben az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, hámozatlanul nem túl vékony gerezdekre szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, beleszórjuk az almagerezdeket, élénk tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk (összesen 3-4 perc).

4. A szalonnát zsírjára sütjük, 1 percig pirítjuk benne a zsályaleveleket, aztán hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk. Erős tűzre kapcsolva rádobjuk a májat, 4-5 percig pirítjuk, aztán meghintjük az almapálinkával, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, valamint a finomra vágott bazsalikommal és majoránnával.

5. A májhoz adjuk a sült almát, felöntjük a borral, és továbbra is élénk tűzön összeforraljuk. Csak a végén sózzuk! Nem túl mély tálba szedjük, tetejét meghintjük a petrezselyemmel, és a külön tálba púpozott rozmaringos krumpli kíséretében azonnal tálaljuk. Mint a májételek általában, frissen az igazi!

Pirított csirkemáj almával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csirkemell őzgerincben
Csirkemell őzgerincben

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell tejfölös gombamártással
Csirkemell tejfölös gombamártással

A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük. A gombamártáshoz a gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sonkás-újhagymás csirkeszelet
Sonkás-újhagymás csirkeszelet

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke

1. A rizst a szokásos módon készre főzzük. 2. A csirkemelleket megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, majd kevés olajon elősütjük. 3. Kiszedjük az olajból, és tűzálló tálba v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk