800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy kis olajon és vajon pirítsuk meg. A sütőtökö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt kb. 10 percig főzzük fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zellert pucold meg, kockázd össze és sós vízben főzd puhára. (Ha fedő nélkül főzöd, elveszíti a zeller ízt, és nem lesz annyire erős) Reszeld le a sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű